Yıl: 2017/ Cilt: 19 Sayı: 4 Sıra: 1 / No: 665 /     DOI: 10.4026/isguc.422357

Sosyal Taraflar Perspektifinden İşyerinde Sosyal Diyalog
Doç. Dr. Erdem CAM
CASGEM

Özet

Bu çalışmada işyerine sosyal diyalog konusu sosyal tarafların bakış açıları çerçevesinde incelenmiştir. Bu amaçla yorumsamacı metot çerçevesinde derinlemesine mülakat tekniği kullanılmıştır. Derinlemesine mülakat yapılan işçi ve işveren temsilcilerinin görüşleri işyerinde sosyal diyalog ile ilişkili kategorik başlıklar altında analiz edilmiştir. Türk çalışma ilişkileri, içerisine antagonist ve protagonist yaklaşımların benimsendiği ve farklı çalışma kültürlerinin bir potada eridiği bir ilişkiler ağı üzerinde şekillenmiştir. İşyerinde sosyal diyalog mekanizmaları da bu çerçevede sonuç doğurmakta ya da işlevsiz kalmaktadır.


Anahtar Kelimeler:Sosyal diyalog, işyerinde temsil, endüstriyel demokrasi, sosyal taraflar

Abstract

In this study, the subject of social dialogue in workplace analysed in the frame of social partners’ perspectives. For this purpose, as part of hermeneutical method, in-depth interview technique is used. The opinions of labour and employer representative’s which in-depth interview is used has analysed within the categorically sub-headings related to social dialogue in the workplace. Turkish labour relations is designed within the network of a different working culture which is melt in the same pot of an interiorized antagonist and protagonist approach. The social dialogue mechanisms at workplace is result in this frame or even stay as dysfuntional.


Keywords: Social dialogue, representation in the workplace, industrial democracy, social partners


62493 kez görüldü, 1690 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi