Yıl: 2014/ Cilt: 16 Sayı: 4 Sıra: 1 / No: 560 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2014.0260.x

Impact Of ILO Convention Concerning The Protection Of Wages No. 95 On The Turkish Labour Law
Prof.Dr.Pir Ali KAYA
Uludağ Üniversitesi, İİBF, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Özet: 

Ücret ve ücretin ödenmesi işverenin işçinin işi ifasına karşı ödemekle yükümlü olduğu bir borçtur.Bu temel espriye uygun olarak ILO`nun 95 No`lu sözleşmesinde ücret tabiri,yapılan veya yapılacak olan bir iş veyahut görülen veya görülecek olan bir hizmet için yazılı veya sözlü bir iş akdi gereğince bir iş veren tarafından bir işçiye, her ne nam altında ve hangi hesaplama şekliyle olursa olsun ödenmesi gereken ve nakden değerlendirilmesi kabil olup karşılıklı anlaşma veya milli mevzuatla tespit edilecek bedel veya kazançları ifade eder.Ücretin bu kavramsallaştırmasına uygun olarak ücret ve ücretin ödenmesi Türk İş Hukukunda geniş ve ayrıntılı düzenlemelerle yer almıştır.Türk İş Hukukunda,kimi düzenlemeler ücretin tanımı ve ödeme zamanıyla ilgili olmakta,kimi düzenlemeler ise doğrudan ücret ve ücretin ödenmesini güvence altına almaktadır.Ne var ki ücrete ilişkin Türk İş Hukukundaki düzenlemeler ILO`nun normlarından etkilenmiştir. Bunların başında ücret ve ücretin korunmasına ilişkin 95 Nolu sözleşme gelmektedir. Elbette ücrete ilişkin olarak ILO`nun diğer sözleşmeleri de Türk İş Hukukunda ifadesini bulmuştur.Ancak bu çalışma 95 Nolu sözleşmenin Türk İş Hukukuna etkisiyle sınırlandırılmıştır.
Bu niyet temelinde bu çalışma 95 Nolu sözleşmenin Türk İş Hukukuna etkisini incelemek gayesiyle ele alınmıştır.Bu çerçevede ücret kavramı ve ücretin ödemesindeki gelişmeler ücretin ödeme yeri ve zamanı ve ücretin korunmasıyla ilgili olarak Türk İş Hukukunda yer alan düzenlemeler 95 Nolu sözleşme ile mukayeseli olarak incelenmiştir.


Anahtar Kelimeler: Ücretin korunması hakkında 95 Nolu ILO sözleşmesi, ILO sözleşmeleri, Türk İş Hukuku, Türk İş Kanunları,     Ücret

Abstract
The wage and its remuneration constitudus one of the main duties of employer. It is the counter part of the employees duty to work. In sprit of this character. According to ILO convention concerning the protection of wages no 95 ;”the term,”wages” means remuneration or earnings however designated or calculated, capable of being expressed in term of money and fixed by mutual agreement or by national laws or regulations, which are payable in virtue of a written or unwritten conventioned of employment by an employer to an employed person for work done or to be done or for services rendered or to be rendered. In virtue of this regulations, wages and remuneration defined in Turkish labour with whitely regulations. In Turkish labour law, there are some regulations about meaning of wages and paying of its time, the other ones are about protection of wages and remunerations. As we know, the regulations about wages in Turkish labour law are effected by ILO norm, such as 95 no convention and the other conventions about wages and remunerations. In this paper, study is based on impact of no. 95 convention concerning the practises of wages on Turkish Labour Acts. Such as on evaluation of definition of wages and remunerations, time of pay wages and remunerations, the place of pay remunerations and protection of wages in Turkish labour law.

Key Words: Convention Concerning Protection of Wages NO 95,  ILO Convention,   Turkish labour law,  Turkish labour Act., Wages

 


62686 kez görüldü, 1814 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi