Yıl: 2010/ Cilt: 12 Sayı: 2 Sıra: 4 / No: 409 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2010.0143.x

Kişilik ve Örgütsel Yaşam: Tükenmişlik Açısından Bir Değerlendirme
Doç.Dr. Rana ÖZEN KUTANİS Tülin TUNÇ

Özet
Çalışma yaşamı birey için gelir yanında, birtakım manevi kazanımlar elde etmesi açısından önemli rol oynamaktadır. Bireyin kişiliği hem çalışma ortamını ve iş koşullarını etkilemekte ve hem de onlardan etkilenmekte ve birtakım örgütsel çıktılara neden olmaktadır. Bu bağlamda bu çalışmada; kişilik kavramı ve özellikleri, ‘beş faktör modeli’, ‘Jung’un kişilik yaklaşımı’, ‘Kretschmer’in kişilik tipleri’, ‘Myers-Bridges kişilik yaklaşımı’, ‘Freud’un kişilik teorisi’, ‘Adler’in kişilik teorisi’ olmak üzere belli başlı kişilik kuramları ve kişilik bozuklukları ele alınmıştır. Ayrıca, bireylerin kişilik özelliklerinin örgütsel ortamı nasıl etkilediği ve ondan nasıl etkilendiği, aralarında nasıl bir ilişki olduğu irdelenerek, tükenmişlik ve kişilik özellikleri ile tükenmişliğin duygusal tükenme, duyarsızlaşma ve düşük kişisel başarı alt boyutları arasındaki ilişkiler de ifade edilmiştir.

Anahtar Kelimeler: Kişilik, kişilik teorileri, kişilik bozuklukları, tükenmişlik.

Abstract
Working life may have an important role for an individual not only as a source of financial income but also for the emotional attainments. The personality of an individual may interact with the working environment and job conditions and lead to several organizational outcomes. In this context, we evaluated the concept of personality in the light of current personality models including the ‘five factor model’, ‘Jung’s personality approach’, ‘Kretschmer’s personality types’, ‘Meyers-Bridges’ personality approach’, ‘Freud’s personality theory’ and ‘Adler’s personality theory’ and defined main personality disorders. We tried to answer the questions regarding how the personality of the members of the organization may interact with the organizational environment and what is the relationship between each other. On the other hand we scrutinized the relationship between the type of personality and tendency to develop burnout in the subscales of emotional exhaustion, depersonalization and low personal accomplishment at work. 

Keywords: Personality, personality traits, personality disorders, burnout.

62159 kez görüldü, 3315 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi