Yıl: 2005/ Cilt: 7 Sayı: 2 Sıra: 2 / No: 244 /     DOI:

How To Manage Downsizing More Effectively?
Dr. H. Bader ARSLAN
Ankara Üniversitesi - Siyasal Bilgiler Fakültesi - İşletme Bölümü

Abstract

This study aims to depict a broad view of downsizing and donate a more extensive role to outplacement in preserving employment and benefits of survivors as well as dismissed employees. It has been stressed that downsizing is not only a way to reduce costs, but rather a strategy or part of a strategy that aims ensuring competitive advantage. Views of several authors and academicians have also been cited to give different perspectives to the concept of downsizing and outplacement market's development.

Key Words: Downsizing, outplacement, employment, benefits, strategy 

Özet Bu çalışma, örgütsel küçülme kavramı ve uygulamalarına genel bir yaklaşım sunma ve küçülme sonucunda işten çıkarılan ve geride kalan personele uygulanan yardımlar açısından yeniden yerleştirme destek danışmanlığına daha kapsamlı bir rol verme amacını gütmektedir. Çalışmada bazı akademisyenlerin ve uygulayıcıların görüşleriyle desteklenen bir şekilde, örgütsel küçülmenin sadece maliyetleri düşürmek amacıyla uygulanan bir çözüm değil; rekabet avantajı sağlamak amacıyla sahiplenilen bir strateji olarak uygulanması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler: Örgütsel küçülme, yeniden yerleştirme destek danışmanlığı, istihdam, yan ödemeler, strateji


61745 kez görüldü, 2412 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi