Yıl: 2012/ Cilt: 14 Sayı: 4 Sıra: 8 / No: 500 /     DOI: 10.4026/1303-2860.2012.0215.x

Kamu Örgütlerinde Girişimcilik
Yrd. Doç. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK

Özet
Girişimciliği özel sektör uygulamaları bağlamında inceleyen çalışmalarda girişimcilik sürecini risk alma, inovasyon ve prokativite boyutlarıyla ele alan bir yaklaşım hakimdir. Son otuz yıldır kamu yönetimi literatüründe de yer bulmaya başlamış olan girişimcilik konseptinin özel sektörde gözlenen süreçlerden farklı olması gereği yoğun olarak tartışılmaktadır. Bu anlamda kamu örgütlerini özel sektördekilerden ayıran yapısal, yönetsel ve kültürel niteliklerine uygun olarak gelişen girişimcilik yaklaşımlarına ihtiyaç duyulmakla birlikte, kamu yönetimi literatüründe bu konuda ortak bir perspektife ulaşılmadığı gözlenmektedir. Bu çalışmada kamu hizmeti sunan geleneksel kamu örgütlerinin yapısal, yönetsel ve kültürel karakteristikleri çerçevesinde girişimci aktivitilere ne denli elverişli oldukları risk alma, inovasyon ve proaktivite boyutlarıyla detaylı bir şekilde incelenerek, kamu yönetimi akademisyen ve uyguluyacılarına katkı sağlayacağı düşünülen değerlendirmeler yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler: Kamu örgütleri, girişimcilik, risk alma, inovasyon, proaktivite.

Abstract
The studies focused on entrepreneurship process at private sector organizations often make use of an approach including risk taking, innovation, and proactiveness dimensions of entrepreneurship. Emphasizing its different aspects from the private sector practices, entrepreneurship has been the subject of in-depth studies of public administration literature last thirty years. Although there is a need for a unique entrepreneurship approach for public sector organizations based on their structural, managerial, and cultural aspects, it seems that there is no common entrepreneurship perspective developed by public administration scholars. In the light of pertaining literature, this study explores applicability of risk taking, innovation, and proactiveness dimensions of entrepreneurship to the public organizations with their structural, managerial, and cultural characteristics while providing useful assessments to Turkish public management scholars and practitioners.

Keywords: Public organizations, entrepreneurship, risk taking, innovativeness, proactiveness.

63271 kez görüldü, 3981 kez indirildi.

<< --
 
EBSCO
PROQUEST
CABELLS DIRECTORY
INDEX COPERNICUS
SOCIOLOGICAL ABSTRACTS
ASOS Akademia Sosyal Bilimler Index
Üye Girişi
DUYURULAR/HABERLER
Dergide yayınlanan yazılardaki görüşler ve bu konudaki sorumluluk yazarlarına aittir.
Ampirik veriler, değerlendirme sürecinde hakem veya hakemler tarafından talep edilirse, yazar veya yazarlar ilgili verileri paylaşırlar.
Bu verilerin bir başka çalışmada kullanılmaması esastır.
© 2000 - 2024 İş,Güç Endüstri İlişkileri ve İnsan Kaynakları Dergisi